KNF-examen 2017

KNF-nascholing-examen

Ook dit jaar geven we u weer de mogelijkheid uw actuele KNF-kennis te testen waarbij een deel van de vragen wederom gebaseerd is op de onderwerpen van de KNF-dagen eerder dit jaar.

Het jaarlijkse KNF-nascholings-examen bestaat ongeveer 80 multiple choice vragen aan de hand van klinische casusbeschrijvingen. De toets wordt aangeboden in elektronische (pdf-) vorm en is in beperkte mate multimediaal en interactief. Voor het invullen is een recente versie van Adobe acrobat reader op een Windows dan wel Mac-os pc/ laptop noodzakelijk. Een uitgebreide handleiding voor het examen is in het examen zelf opgenomen. Het is NIET mogelijk om het examen in te vullen op een tablet of een smartphone.

De antwoordsleutel zal maandag 11 december op de site van de NvKNF geplaatst worden. U heeft vervolgens tot 22 december de tijd om eventueel commentaar op de vragen te geven. In de eerste heft van Januari ontvangt u het definitieve resultaat per e-mail.

Let op; U komt alleen in aanmerking voor accreditatie indien uw resultaat overeenkomt met een Z-score van -2 of hoger!

Het KNF-nascholings-examen is te downloaden tot en met 8 december 2017. De uiterste inzenddatum van de antwoorden is Vrijdag 8 december 2017. Het gratis programma Adobe Acrobat Reader is HIER te downloaden.

Wij wensen u veel succes met het voltooien van het examen!

Examencommissie NvKNF

Klik hier met de rechter muisknop en daarna op “Opslaan als…” om het Examen te downloaden

Literatuurlijst KNF-examen d.d. 23 november 2017

Ter voorbereiding op het examen is de volgende literatuur aanbevolen:

  • Burke D. Clinical uses of H reflexes of upper and lower limb muscles. Clinical Neurophysiology Practice. 2016 Jan 1;1:9–17
  • Fisher RS, Scharfman HE, deCurtis M. How Can We Identify Ictal and Interictal Abnormal Activity? In: Issues in Clinical Epileptology: A View from the Bench. Dordrecht: Springer Netherlands; 2014. pp. 3–23. (Advances in Experimental Medicine and Biology; vol. 813).
  • Gallardo E, Noto Y-I, Simon NG. Ultrasound in the diagnosis of peripheral neuropathy: structure meets function in the neuromuscular clinic. Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. 2015 Sep 13;86(10):1066–74.
  • Syllabus KNF-dagen 2017 (klik hier om te downloaden)

 

 
 
 
 
LOGIN LEDEN