KNF-nascholingexamen 2019

Het examen

Ook dit jaar geven we u weer de mogelijkheid uw actuele KNF-kennis bij te scholen en te testen. Een groot deel van de vragen is gebaseerd op de onderwerpen van de KNF-dagen eerder dit jaar. 

Het examen bestaat dit jaar uit 84 multiple choice vragen, o.a. aan de hand van klinische casusbeschrijvingen. De toets wordt aangeboden als pdf-bestand en is in beperkte mate multimediaal en interactief.  

Voor het invullen is een recente versie van Adobe acrobat reader op een Windows dan wel Mac-os pc/ laptop noodzakelijk. Het is NIET mogelijk om het examen in te vullen op een tablet of een smartphone, ook is het niet mogelijk om het examen in een webbrowser te openen. Het gratis programma Adobe Acrobat Reader is HIER te downloaden. 

De antwoordsleutel zal maandag 25 november op de site van de NvKNF geplaatst worden. U heeft vervolgens t/m vrijdag 29 november de tijd om eventueel commentaar op de vragen te geven. Uiterlijk eind december ontvangt u het definitieve resultaat per e-mail.  Let op; U komt alleen in aanmerking voor accreditatie indien uw resultaat overeenkomt met een Z-score van -2 of hoger! 

Het KNF-nascholings-examen is HIER te downloaden door op de rechtermuisknop te klikken en het bestand op te slaan op uw computer. tot en met 22 november 2019De uiterste inzenddatum van de antwoorden is Vrijdag 22 november 2019 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, stuur dan een e-mail naar knfexamen@nvknf.nl 

Wij wensen u veel succes met het voltooien van het examen! 

Examencommissie NvKNF 

 *) Als het examen, na het klikken op de downloadknop, in uw webbrowser geopend wordt, kunt het examen niet invullen. In dat geval dient u met rechts op de downloadknop te klikken en het examen eerst op uw computer op te slaan. Vervolgens kunt u het met Adobe Acrobat Reader openen.

Literatuurlijst

Ter voorbereiding op het examen is de volgende literatuur aanbevolen:

  • Syllabus KNF-dagen 2019
  • Richtlijn prognose van postanoxisch coma
  • Von Reutern et al. “Grading carotid stenosis using ultrasonic methods”, Stroke. 2012 Mar;43(3):916-21. doi: 10.1161/STROKEAHA.111.636084.
  • Conjaerts et al. “Lachgasgeïnduceerde polyneuropathie”, Ned Tijdschr Geneeskd. 2017;161:D2044

 
 
 
 
LOGIN LEDEN